Foto

Farmářské trhy a burčákové hody

11/09/20

Foto

Zámecké trhy vždy potěší příznivce farmářů, udělají radost fanouškům řemesel, vykouzlí úsměv milovníkům muziky a zábavy. Tentokrát zaplesají i labužníci. Burčákové vinobraní doplní pestrá nabídka sýrů, grilovaných steaků a dalších dobrot. Neděle 13. 9. od 9 do 15 hod.    

Letopočet 2020 je pro nás mimo jiné rokem historického počinu - v zámeckém areálu našla svůj domov nová vinice. Bylo jen otázkou času, kdy si začneme zkracovat čas do dozrání prvních bubnovských bobulí budováním nové tradice. Vinobraní je tak symbolickým rozšířením událostí, za kterými se mohou na zámek Doudleby návštěvníci vypravit. Nebudeme samozřejmě ještě koštovat víno místní, avšak špičkový burčák a znamenitá rozlévaná vína od zámeckého vinaře nabídneme s velkou chutí!

A co by to bylo za vinobraní bez dobrého pohoštění. Zářijové trhy tudíž zároveň provoní i prvotřídní grilované maso a lákavé vůně vybraných sýrů.  

A aby se vám lépe nakupovalo, koštovalo i ochutnávalo, areálem bude dopoledne procházet oblíbený harmonikář Míra a odpoledne se před zámek vrátí populární trio Music Melody. Nabídku stánkařů a farmářů pak doplní i nabídka standardní, "domácí" - tedy prohlídky zámeckých interiérů s průvodci (v každou celou), rozšířené Muzeum přírodovědy, přírody a řemesel v prvním patře sýpky, hospodářská zvířátka v Babiččině dvorečku hned vedle a útulná zámecká kavárna s nejlepší zmrzlinou v okolí.

Na viděnou, dobrou chuť a na zdraví! 

001