Foto

Procházka Turnovým hájem

07/06/22

Foto

Komponovaný, literárně-hudební večer, který snoubí čtení vybraných osobitých sloupků a břitkých glos hudebnice, spisovatelky, překladatelky a výtvarnice Evy Turnové s hudebními ukázkami v podání paní Evy a jejího muzikantského parťáka Tomáše Hradila. Zámecká sýpka, čtvrtek 9. 6. od 18 hod.

Eva Turnová své sloupky s úspěchem pravidelně publikovala např. v časopisech Instinkt nebo Reflex, vycházejí ale i knižně. V poslední době můžete její příspěvky slýchávat (přímo v podání autorky) ve vysílání Českého rozhlasu, v pořadu Glosa Plus na stanici ČRo Plus - ukázka ZDE). Jde o hutné minipovídky, hořkohumorné glosy k současnosti, texty nabité ironií a sebeironií, a ozdobené ohromným pozorovacím talentem a smyslem pro zkratku.

Ve čtvrtek zazní také skladby Evy Turnové a Tomáše Hradila, hudebníka, cestovatele a producenta, který žil a tvořil v Nizozemí, Německu, Francii, Španělsku a Irsku. V současnosti působí především v kapele Los Perdidos, podílí se také na projektu zhudebněné poezie I. M. Jirouse nazvaném I vši.

Eva Turnová přeložila mimo jiné knihu Marka Vonneguta Expres do ráje, zfilmovanou verzi Červeného trpaslíka a několik dalších filmů a scénářů. Jako baskytaristka působila ve skupinách DG 307, Šílenství Mejly Hlavsy a The Plastic People of the Universe; v současnosti koncertuje s vlastní kapelou Eturnity. Od roku 2019 moderuje vlastní talk show Procházka Turnovým hájem.  

Těšíme se!

9. 6. 2022, 18:00 hod., zámecká sýpka. Vstupné 150 Kč