Foto

Noční hasičské cvičení

25/01/10

Foto

Jelikož prevence není nikdy dost, proběhlo v listopadu v prostorách zámku námětové noční cvičení Sboru dobrovolných hasičů Doudleby nad Orlicí. Zásahová jednotka prověřila přístupové cesty a dostupnost do všech místností, včetně půdy. V případě požáru lze bez problémů operovat i na střeše, jako improvizovaná přečerpávací stanice by byl využit potok v zámeckém parku.

Požární poplach byl díky zvukovým signálům a příjezdu techniky simulován opravdu věrně, operace tudíž i přes pokročilou hodinu přilákala řadu místních obyvatel. Příjemně překvapila soukromá bezpečnostní agentura WAZA z Vamberka, která po fiktivním ohlášení požáru dorazila k zámku jako první.

V nejbližší době budou v celém objektu nainstalována nová kouřová čidla. Toto zabezpečení se týká i privátních prostor a místností pronajatých městským úřadem Doudleby. Celá akce skončila úspěšně. Za odměnu se hasičům dostalo nevšední příležitosti absolvovat noční prohlídku zámku se zasvěceným výkladem pana Petra Dujky, po které následovalo zasloužené pohoštění.

Fotodokumentace: Aleš Barva.