Foto

Přijíždí ples!

11/09/12

O víkendu bude na zámku rušno. V sobotu 15. 9. jsme součástí doprovodného programu speciálních jízd parních vlaků u příležitosti Dne železnice a v neděli 16. 9. se celý zámecký areál promění v místo konání benefičního "Plesu princů a princezen". Po celý den chystáme atrakce (nejen) pro děti, včetně karnevalu, soutěží, hry o tajemný zámecký poklad a zajímavých cen pro ty nejlepší masky a róby.

V sobotu 15. 9. bude mezi Hradcem Králové, Rychnovem nad Kněžnou a Vamberkem pendlovat speciální parní vlak vedený legendární lokomotivou "464". Po celé trase je připraven program a my jsme rádi, že můžeme být jeho součástí. V rámci oslav tradičního Dne železnice nabízíme všem držitelům platných jízdenek Českých drah (z vlaků parních i neparních) slevu ze vstupného na prohlídky zámku. A když už jsme u té historie, přijedete-li, byl by hřích vynechat jednu z posledních letošních příležitostí k návštěvě unikátní výstavy historických kočárků a panenek, kterou najdete u vstupu do zámeckého parku, hned vedle Babiččina dvorečku.

Kompletní pozvánku na Den železnice (včetně jízdního řádu) si můžete prohlédnout zde.

V neděli 16. 9. pak zámek obsadí princové a princezny. Brány jim otevřeme v 10:00, po celý den bude v areálu probíhat řada soutěží a her, hned dvakrát vyhodnotíme ty nejlepší masky a róby, hledat můžete zámecký poklad anebo absolvovat prohlídku s maňáskem a jeho otázkami (odměna pro absolventy maňáskové prohlídky bývá sladká!!). K tanci zahraje skupina Song, moderátorem bude Tomáš Matuška z TV Nova a krom jiného pro vás chystáme skákací hrad, vystoupení mažoretek, divadlo s pohádkou, "dětskou" zumbu, výtvarné dílničky nebo malování na obličej.

Karnevalové a plesové odpoledne je benefiční akcí, výtěžek z dobrovolného vstupného půjde na podporu ústavu sociální péče pro děti Domečky v Rychnově nad Kněžnou. Tak co, smíme prosit? Dámy a pánové, holky a kluci, princezny i princové – zadejte se!