Foto

Doudlebské výtvarné léto

19/05/13

Foto

Tento rok se těšíme nejen na pravidelný prázdninový Doudlebský plenér (s vernisáží 31. 8. 2013), ale poprvé i na jeho dětskou verzi. Speciální "Dětský plenér" se uskuteční 9. 6. 2013, tímto dnem začne také prodejní výstava děl sochařů, malířů, fotografů a dalších umělců, kteří se ve svých pracech nechali inspirovat prostředím a okolím našeho zámku. Máte-li zájem zúčastnit se, dejte vědět!

Oblíbené setkání umělců z Čech, Moravy a Slovenska na zámku v Doudlebách nad Orlicí pod názvem “Doudlebský plenér 2013“ navazuje na předchozí ročníky, které se konaly vždy v dvouletém rytmu. I letos budou na následné výstavě prezentována díla, která v mnoha případech vznikají přímo v interiérech, exteriérech či blízkém okolí doudlebského zámku.

Akci teto rok předznamená "Dětský plenér", v rámci kterého budou v neděli 9. června 2013 děti malovat zámek a okolí. Veřejnost je samozřejmě zvána a vítána, na místě bude občerstvení a různé dětské soutěže.

Dětským plenérem bude odstartována i prodejní výstava děl malířů, sochařů, fotografů a dalších umělců, která bude probíhat po celou sezónu 2013. Vyvrcholením této výstavy bude tradiční setkání umělců na zámku dne 31. 8. 2013, při kterém budou opět vznikat některá díla přímo na místě, což bývá pro přítomné návštěvníky a "pozorovatele" zajímavým a nevšedním zážitkem. Atmosféru, kdy můžete tvořícím umělcům doslova "koukat pod ruce", zpříjemní vystoupení skupiny Song a chybět nebude ani občerstvení.

*

V případě zájmu o účast na dětském či dospělém Plenéru kotnaktujte, prosím, správu zámku na tel. 494 383 420 nebo 733 183 799.
S předchozím ročníkem Doudlebského plenéru se můžete seznámit např. na následujících odkazech:

Městys Doudleby nad Orlicí - Zpravodaj 4/11

Článek na serveru Olejomalba

Plenér v Plném Proudu - Fotoreportáž

001002003