Foto

Doudlebský plenér 2013

22/08/13

Foto

Oblíbené setkání umělců z Čech, Moravy a Slovenska, kteří do Doudleb příjíždějí tvořit každé dva roky, vyvrcholí vernisáží společné výstavy, na kterou jste zváni 31. 8. 2013.

Doudlebský plenér 2013 navazuje na předchozí ročníky, které se konaly vždy v dvouletém rytmu. Malíři a výtvarníci se tak již potřetí koncem prázdnin scházejí v Doudlebách, aby se nechali inspirovat prostředím zámku i atmosférou jeho bezprostředního okolí. Výsledky jejich volné tvorby jsou poté prezentovány v expozici, která letos premiérově najde místo v prostoru nově otevřené galerie v bývalé zámecké sýpce.

Jelikož díla vznikají přímo na místě, při návštěvě zámku budete mít možnost tvořícím umělcům doslova "koukat pod ruce", což bývá pro "náhodné pozorovatele" zajímavým a nevšedním zážitkem. Setkání umělců v den vernisáže výstavy, tedy v sobotu 31. 8., navíc zpříjemní vystoupení skupiny Song a chybět nebude ani občerstvení.

Přehled všech účastníků letošního Plenéru najdete ZDE (PDF). Je nicméně pravděpodobné, že další aktéři ještě dorazí, jako vždy se necháme příjemně překvapit. Brány zámku jsou pro umění otevřeny dokořán.

Několik momentek z předchozího setkání, jehož duchovním otcem je výtvarník, malíř, fotograf a velký doudlebský srdcař Pavel Pětioký, najdete na našem Facebooku.

Plenéru zdar a doudlebskému zvlášť!
Těšíme se.

001