Foto

Pavel Bobek v Doudlebách!

06/05/14

Foto

Ne, to není překlep. To se jen publicista a moderátor Jiří Černý vrací na zámek, aby opět doprovodil hudbu zasvěceným slovem. Minule krásně vyprávěl o Leonardu Cohenovi, nyní bude tématem jeho pořadu jedinečný zpěvák Pavel Bobek. Nenechte si je oba ujít ve čtvrtek 15. 5. od 18:00 hod.

Pavel Bobek byl PAN zpěvák. Gentleman, elegán, majitel osobitého hlasu a milovník dobré hudby, ať už šlo o rock'n'roll nebo jeho milované americké country. Písně díky svému projevu a grácii dokázal vystavět jako architekt katedrálu, což nebyla náhoda, neboť právě tento obor měl vystudován (jeho asi nejslavnějším spolužákem byl Jan Kaplický). Má "na svědomí" jeden z nejkrásnějších duetů Marie Rottrové (S tím bláznem...), zazpíval si od plic a od srdce s Johnny Cashem, v mládí uměl rozsvítit Semafor a jednu ze svých posledních desek si zajel natočit přímo do Nashvillu. Na webu je doma zde: www.pavelbobek.cz.

Jiří Černý patří plným právem mezi největší tuzemské odborníky (nejen) na soudobou populární hudbu. Kromě redaktorské a publicistické práce objíždí neúnavně republiku s tématickými pořady, věnovanými vždy konkrétnímu jménu nebo hudebnímu stylu. Úžasným zdrojem informací bývaly a stále jsou jeho proslulé Antidiskotéky, kdy s trefným komentářem představuje pozoruhodné novinky i nestárnoucí hudební perly. Více info: www.nacerno.cz.

*

Mimochodem, takhle Jiří Černý na minulou návštěvu Doudleb vzpomínal ve svém rozhlasovém pořadu Klub osamělých srdcí seržanta Pepře - AUDIO (hned první tři minuty záznamu).

*

S Pavlem Bobkem i Jiřím Černým se potkáme 15. 5. 2015 od 18:00 hod.
v zámecké sýpce. A přijďte včas, minule bylo plno!

001002