Foto

Jahodové trhy již tuto neděli!

11/06/14

Foto

Červnové farmářské trhy se nechaly inspirovat názvem měsíce a budou zářit (a vonět) červeně: tentokrát se totiž krom jiného můžete těšit na nadílku krásných, chutných, zdravých a poctivě pěstovaných jahod, přímo od farmářů. Čeká vás také celá řada dalších lákadel. Začínáme tradičně, v 10:00 hod. Na viděnou v neděli 15. 6. 2014.

"Červnové trhy s vůní jahod" přivítají na zámku pěstitele, farmáře, řemeslníky a výrobce, kteří nabízejí jen tu nejlepší českou kvalitu a vědí, že s poctivostí nejdále dojdou.

Mimochodem, taková jahoda, to není jen tak lecjaké ovoce: z plodů jahodníku obecného se např. připravuje vyhlášený léčivý čaj při zažívacích potížích, jahody jsou prokazatelně prospěšné při prevenci rakovinových onemocnění či chorob srdce, pomáhají i při bělení zubů, jsou významným zdrojem vitaminu C (dokonce ho mají více než citrony!), maska z jahod dokáže osvěžit a omladit pleť, miska jahod je tou nejlepší volbou pro svačinu či snídani, dáváte-li si pozor na váhu, a rozkrojená jahoda umí ošetřit i sluníčkem spálenou kůži.

A mimochodem, jak nám prozradili experti z oboru - víte, která je dlouhodobě nejoblíbenější jogurtová příchuť v Evropě? No přece JAHODOVÁ! :)

Přijeďte se na trhy podívat, ochutnat, přivonět a možná se i inspirovat. Zveme zároveň do Babiččina dvorečku, do přírodovědného muzea, zámeckých interérů a exteriérů nebo k příjemnému posezení v naší zámecké kavárně. A bude-li přát počasí (a teď už musí, to už by nebylo fér...), děti se mohou povozit na ponících.  No a zmrzlinu, tu máme s dovolením nejlepší v okolí. Ano, i jahodovou.

Na viděnou!

001