Foto

Komunitní zahrada vzkvétá

20/06/14

Foto

Komunitnímu projektu "Zahrady u splavu" se v našem areálu daří, což členové sdružení SPLAV průběžně demonstrují i v rámci farmářských trhů. O jejich aktivitách si nyní můžete přečíst v pochvalném článku na serveru Český kutil.

„Během jednoho roku jsme udělali opravdu velký kus práce a to nejen na zahradě. Hodně jsme zapracovali na nás samotných. Pesimismus a určitá rezignace, která některé z nás sužovala po letech, kdy jsme nemohli najít zaměstnání, to je snad nadobro pryč. Ale netýkalo se to jen nezaměstnaných. Máme tady mnohonásobné maminky, nebo rodiče handicapovaných dětí. Ti také potřebovali trochu „nakopnout“, přestat se izolovat a uvědomit si, co všechno dokážou a hledat i nové možnosti,“ říká Jana Schlöglová, která tým Zahrady u splavu vede.

Celý článek s názvem Komunitní zahrada, která vás očaruje útulností i příběhy, si můžete přečíst ZDE.

Bližší informace o komunitním projektu najdete na stránkách Zahradyusplavu.cz, případně můžete šikovné zahradníky a bylinkáře podpořit a sledovat na jejich Facebooku.

Kolegům držíme palce, přejeme hodně "plodných" a radostných (nejen) pěstitelských výsledků a těšíme se, že s námi zůstanou ještě dlouhá léta.