Foto

Vernisáž a Promenáda v kloboucích

03/07/14

Foto

Nejen farmářskými trhy bude žít zámek v neděli 13. 7. 2014. Čeká nás vernisáž obrazů polských malířů a také jedna speciální novinka - start Promenády v kloboucích, která z Doudleb povede až na zámek v Potštejně.

Vernisáž prodejní výstavy polských amatérských malířů se uskuteční ve 13:00 hod. v prostoru zámecké sýpky. Akce se koná pod záštitou Sdružení pro regionální rozvoj a česko-polskou spolupráci.

Ve 14:00 pak bude slavnostně zahájena Promenáda v kloboucích. Všechny účastníky pozdraví správce zámku Doudleby a syn majitelky Petr Dujka, spolu s manželi Nováčkovými, kteří se starají o zámek v Potštejně. Ti se také - jako správní autoři této milé myšlenky - sami aktivně Promenády zúčastní.

Všichni majitelé pokrývek hlavy se poté společně vydají podél řeky Orlice do Zámělu (malé občerstvení, a prý i překvapení, zde bude připraveno v hostinci U Karla IV.) a následně do Potštejna. Na zdejším zámku bude vyhlášen vítěz/vítězka soutěže o nejkrásnější (či nejnápaditější) klobouk a předány zajímavé ceny.

Více informací ohledně několika málo velmi vstřícných pravidel Promenády najdete v přiloženém letáku, každopádně tentokrát nebude platit příslovečné "klobouk dolů", ale "klobouk nahoru!" :)

Těšíme se, na vás i na vaše klobouky a kloboučky.

001