Foto

Workshop: Zdravé není drahé

31/07/14

Foto

Kolegové z komunitní zahrady zvou na praktický seminář s názvem "Zdravé není drahé". Na programu jsou (mimo jiné) zajímavé přednášky o výživě a stravovacích návycích, doprovodný program pro děti, ochutnávky a ukázky vzorových jídelníčků. Přijďte se podívat, dozvědět se něco nového a ochutnat poctivě vypěstované produkty. Prostor bude i pro osobní konzultace! To vše v sobotu 2. 8. 2014 od 10 do 14 hodin.

Projekt komunitní Zahrady u Splavu, který se úspěšně rozvíjí v areálu doudlebského zámku, nám dělá samou radost. Nedávno o nich například vyšel moc hezký článek na serveru ČeskýKutil.cz.

„Během jednoho jediného roku jsme udělali opravdu velký kus práce a to nejen na zahradě. Hodně jsme zapracovali i na nás samotných. Pesimismus a určitá rezignace, která některé z nás sužovala po letech, kdy jsme nemohli najít zaměstnání, je snad nadobro pryč. Ale netýkalo se to jen nezaměstnaných. Máme tu mnohonásobné maminky nebo rodiče handicapovaných dětí. Ti také potřebovali trochu „nakopnout“, přestat se izolovat a uvědomit si, co všechno dokážou a hledat i nové možnosti,“ říká v něm Jana Schlöglová, která tým komunitní zahrady vede.

Přijďte se na ně v sobotu 2. srpna podívat. Mají se rozhodně o co podělit, bude to stát za to. Viz plakátek v příloze. A třeba si odnesete i pár užitečných rad a tipů!

Více info: www.zahradyusplavu.cz

001