Foto

Kniha Vzpomínání, vydání druhé

05/10/14

Foto

A je to tu! Zrevidovaná, rozšířená a doplněná verze knížky Eleonory Dujkové roz. Bubna-Litic s názvem "Vzpomínání" je k dispozici v zámecké pokladně i u vybraných knihkupců. UPDATE KVĚTEN 2023: V ČESKÉ VERZI JE KNIHA VYPRODÁNA. K DISPOZICI JE ANGLICKÁ A NĚMECKÁ EDICE.

Autorkou memoárů je současná majitelka zámku a přímá dědička rodu Bubna-Litic, paní Eleonora Dujková. Poprvé bylo Vzpomínání vydáno v dubnu 2009 u příležitosti jejích osmdesátých narozenin. Tento náklad však byl po necelých pěti letech (k naší velké radosti) kompletně rozebrán, rozprodán a rozdán. Od roku 2014 byla knížka k dispozici ve druhém, doplněném vydání.

Autobiografický text (jehož značná část byla dokonce dlouhou dobu považována za beznadějně ztracenou!) je doplněn obrazovou přílohou s unikátními záběry z rodinného archivu, dobovými dokumenty či ukázkou rukopisu paní hraběnky. Součástí publikace jsou i fotografie vzácných doudlebských renesančních sgrafit a vybraných zámeckých interiérů.

Pro druhé vydání byl text pečlivě zrevidován, přibyly dokonce i nové kapitoly, jinde jsou zpřesněna jména aktérů či kosmeticky doplněná fakta a dodány další rodinné příhody. Publikaci sluší i nová, elegantní vazba s pevnými deskami.

Knížku, která je kromě češtiny k dostání i v anglickém a německém překladu, zakoupíte při návštěvě Doudleb, a to v zámecké kavárně.
Se vstupenkou na prohlídku zámku získáte ještě zajímavou slevu.

Věříme, že se vám "znovuzrozené" Vzpomínání paní Eleonory bude líbit, ať už si v jejích memoárech budete číst poprvé anebo si je díky rozšířenému obsahu znovu připomenete. Přejeme hezké počtení!

*

RECENZE:

Libor O. Novotný - blog iDnes

Český rozhlas Vltava - pořad Mozaika

001