Foto

Zahrady u Splavu: konference a Pickles Day

01/10/14

Foto

Začátek října bude pro tým komunitní Zahrady u Splavu vskutku pestrý. Nejdříve jste zváni na tématický Pickles Day, věnovaný kvašené a nakládané zelenině (4. 10.). O tři dny později se pak uskuteční mezinárodní Konference o zahradní terapii (7. - 10. 10.). Co vše dobré a zajímavé se v rámci obou akcí chystá?

Pickles Day (4. 10. 2014)

Přímo v zahradě se v sobotu uskuteční "podzimní zeleninová akce" s podtitulem Mícháme a kvasíme! Přijďte si poslechnout, jaké jsou způsoby fermentace a jaké látky a vitamíny nám dává ta která zelenina, a to i když není právě čerstvě utržená. Ochutnáte výrobky doslova "z vlastní zahrádky" a kdo bude mít chuť, může si namíchat vlastní zeleninový koktejl. Nebude chybět ani stylové občerstvení: okurková limonáda, čaj z citrónové trávy, buřtguláš (bez buřtu) nebo ty nejlepší fazolky s bramborem v kraji. A dokonce i něco sladkého se prý najde!

V případě, že byste se rádi akce účastnili i z praktické stránky, ZDE najdete malý "tahák", co vše je dobré vzít s sebou (PDF). Začátek v 10:00 hodin.

Mezinárodní konference (nejen) o zahradní terapii (7. - 10. 10. 2014)

Historicky již třetí mezinárodní konference je pořádána ve spolupráci s finskými a velšskými kolegy. Tým Zahrad u Splavu zde během čtyř dnů hodlá mimo jiné představit výsledky dosavadního snažení, ukázat, co vše již za dobu svého úspěšného působení v Doudlebách dokázali a prostřednictvím přednášek a seminářů předat své zkušenosti ostatním. Čtyři konferenční dny mají za úkol konfrontovat dění a trendy u nás i ve světě a jsou rozděleny do dvou tématických bloků - "Zahrada jako zaměstnání" a "Zahrada jako terapie".

Dopoledne budou věnována přednáškám partnerů a hostů z České republiky, Velké Británie, Finska, Rakouska, Polska a Srbska (v areálu doudlebského zámku); odpoledne budou ve znamení exkurzí přímo do terénu. A čtvrteční odpolední workshop se mimochodem překlene do nefalšované podvečerní garden party. Více v letáčku pod článkem.

*

Na obě výživné, plodné, zdravé, prospěšné a užitečné akce jste srdečně zváni.

Více informací: www.zahradyusplavu.cz

001002