Foto

Koncert: pěvecký sbor Kiesse Nzamba

08/10/14

Foto

V sobotu 11. 10. 2014 přivítáme v zámecké sýpce vynikající pěvecký sbor Kiesse Nzamba z Chrudimi. Koncert se uskuteční v rámci Minifestivalu komorních sborů, který začíná v Potštejně a poté se "rozletí" do různých míst našeho kraje. Těšíme se na vás od 18:00 hod.

Společně se Sdružením pro regionální rozvoj a česko-polskou spolupráci (SRR ČPS) si vás dovolujeme pozvat na Minifestival komorních sborů s mezinárodní účastí, který se uskuteční v sobotu 11. října 2014 od 14 hodin v kostele sv. Vavřince v Potštejně.

Po hlavním společném koncertě se jednotlivé sbory rozjedou do okolních obcí, kde proběhnou samostatná vystoupení.

Letos se festivalu účastní sbory Krosnowickie Towarzystwo Śpiewacze TMK – Krosnowice (Gmina Kladsko, Polsko), Campanula – Dolní Dobrouč, Chrámový sbor z Rychnova nad Kněžnou a Kiesse Nzamba z Gymnázia Chrudim.

Posledně jmenovaní vystoupí na zámecké sýpce v Doudlebách od 18:00 hod. Podrobné informace o akci najdete pod článkem v letáčku.

Pěvecký sbor Kiesse Nzamba (v překladu "Slone, směj se") funguje od roku 2011 a skládá se výhradně ze studentů a absolventů chrudimského Gymnázia Josefa Ressela.
Pod vedením Mgr. Ilony Štorkové se sbor věnuje především africkým spirituálům
a tradicionálům v původních jazycích. Na kontě mají desítky úspěšných koncertů,
v diskografii první profilové CD a na druhém usilovně pracují.

Přijďte si poslechnout rytmické songy v jejich sympatickém a energickém podání.
Z našeho pohledu se jedná o maximálně optimální program pro příjemný podzimní podvečer. :)

Na viděnou, na slyšenou!

001002003004005