Foto

Jiří Černý: Waldemar Matuška

06/09/15

Foto

Přední hudební publicista k nám se svým poslechovým pořadem opět zavítá 9. 9. 2015. Tentokrát se bude věnovat jednomu z nejosobitějších hlasů domácí scény, Waldemaru Matuškovi.



Po Pionýrech rocku, plus Leonardu Cohenovi a Evě Olmerové se bude autor, publicista, kritik, novinář a rozhlasový moderátor Jiří Černý věnovat v Doudlebách osobnosti s velkým hlasem, s ještě větší duší a především s obří stopou v dějinách české pop music - světoběžníkovi Waldemaru Matuškovi.

Na první pohled (či poslech) by se mohlo zdát, že o Matuškovi již přece víme vše, jeho písně jsou téměř denní součástí našich životů, i šest let po smrti je ho takříkajíc všude plno, jeho hity nelze neznat a neuznávat.

Kariéra tohoto zpěváka, herce, baviče byla natolik pestrá a mnohotvará, že si samostatný pořad rozhodně zaslouží. Nicméně, ne nadarmo má jeho profil podtitul "známý neznámý".

Přijďte zavzpomínat na Waldemara, užít si jeho více i méně slavné songy a možná (určitě!) se dozvědět o tomto bardovi také něco nového, překvapivého. S poutavostí a erudicí sobě vlastní začne Jiří Černý kontext Matuškova osudu s jeho hudbou propojovat
v zámecké sýpce ve středu 9. září s úderem 18. hodiny.

Přejeme příjemný poslech.

*

Více informací o aktérech večera:

Jiří Černý

Waldemar Matuška

001