Foto

Farmářské a řemeslné trhy 2015

11/08/15

Foto

Jedním z tradičních vrcholů sezóny bývají srpnové trhy, kdy se farmáři o areál dělí s řemeslníky. V neděli 16. 8. se tak stane již pošesté. Během celého dne vás navíc osvěží bohatý doprovodný program.


V neděli 16. srpna 2015 již pošesté ožije areál zámku tradičním prázdninovým rejem řemeslníků, umělců a trhovců. Od 9:00 hod. zde na vás čeká mimo jiné kovář, malíř, hrnčíři, dráteník, košíkářka a další šikulové, odpoledne pak vystoupení s medvíďaty, barmanská show nebo koncert Vamberecké dechovky.

Občerstvení opět proběhne ve znamení dostatečných zásob všeho, co hrdlo ráčí (týká se všech generací a věkových skupin). Souběžně s ukázkami a prezentací řemeslníků budou, jako každý měsíc, po celý den v plné akci i klasické farmářské trhy.

A to není vše!

V renovovaných prostorách zámecké sýpky je umístěna výstava obrazů a uměleckých objektů ze dřeva (o té více info ZDE) a dále je zde unikátní Přírodovědné muzeum, kde je mj. nově k vidění zakázková expozice "Rok na vsi" z kukuřičného šustí. Ta vás seznámí s lidovými tradicemi na vesnici z doby našich babiček.

V sousedním Babiččině dvorečku se můžete seznámit s našimi domácími zvířátky anebo nechat děti povozit po zámeckém areálu na ponících.
O kousek dál, v areálu "Zahrad u splavu", vás pro změnu čeká bylinkový workshop, praktické tipy do kuchyně a ochutnávky místních produktů.

Odpočinek a příjemný chládek spolehlivě poskytnou interiéry zámku, kde budou probíhat prohlídky jak pro dospělé, tak i speciální prohlídky pro děti, s otázkami, hádankami i malou odměnou (a mimochodem, letos máme tým průvodkyň opravdu špičkový!).

K doplnění energie a zahnání žízně či chuti na "něco malého" pak zve zámecká kavárna s příjemným posezením, u kterého si můžete pročítat třeba knížku Vzpomínání paní Eleonory Dujkové roz. Bubna-Litic.

Zkrátka... bude to krásný nedělní celodenní farmářsko-řemeslnický a gastronomicko-kulturní mumraj.

Těšíme se na vás v Doudlebách!

001002