Foto

Muzeum a Dvoreček: příprava na zimní spánek

19/10/15

Foto

Expozice Přírodovědného muzea je pro letošek již uzavřena. Stejně tak Babiččin dvoreček je zazimován a zvířátka josu zpět ve svých stájích. Obě oblíbená místa budou opět zpřístupněna na jaře 2016.



Přírodovědné muzeum
v zrekonsturované zámecké sýpce je největším soukromým muzeem svého druhu v České republice. Bohatá sbírka čítá doslova stovky až tisíce exponátů (započítáme-li všechny brouky, motýly či zkameněliny). Výstava se těší zájmu expertů i amatérských fanoušků přírodovědy a bývá častým cílem výletů školních tříd a zájmových kolektivů. Součástí expozice je i originální diorama s ukázkami zvěří a ptactva z našich lesů, unikátním bonusem je pak "na míru" připravená alegorie Rok na vsi z kukuřičného šustí. (FOTO)

Babiččin dvoreček si získal oblibu dětí všech generací, neboť v dnešní době již není tak samozřejmě "potkat se" zblízka s hospodářskými zvířaty, která byla dříve běžnou součástí obydlí, statků a života (nejen) na vesnici. Prohlédnout si u nás můžete kravičky, kozičky, husy, kachny, králíky, koně, oslíky, ovečky nebo prasátka. Během sezóny vždy přivítáme několik nových přírůstků, speciálně jaro bývá na mláďátka bohaté, dvoreček tedy jistě stojí za opakovanou návštěvu. Doporučujeme taktéž i jako součást výuky, jezdívají k nám takto například i mateřské školky. (FOTO)

Muzeum i Dvoreček buodu pro veřejnost opět k dispozici na jaře 2016, v otevírací době zámku (začínáme v dubnu). Možná dobrý podnět pro včasnou poznámku do diářů?