Foto

Slyšíte to? To už jsou za dveřmi Vánoce!

06/12/15

Foto

Pokud se pravidelně v prosinci na něco obzvláště těšíme, jsou to tradiční vánoční trhy. Letos jste na ně zváni v neděli 13. 12. od 10 do 17 hodin. Bude se zpívat, kovat, vyrábět, koštovat, ke slovu přijdou staré lidové tradice a nebude chybět ani "polo-živý" betlém, do kterého se kromě rekvizit zapojí zvířátka z našeho Babiččina dvorečku.

Vánoce jsou časem přání - ta bude pomáhat plnit (či se minimálně za jejich splnění přimlouvat) kovář Vojta ve své "Výhni vánočních přání".

Vánoce jsou časem dárků - s těmi vám v zámeckém areálu pomohou řemeslníci, farmáří, pěstitelé a výrobci na tématickém vánočním jarmarku, který můžete navštívit po celý den až do 17. hodiny.

Vánoce jsou časem tradic a ozdob - budeme pouštět skořápky, vyrábět dekorace a ozdobičky, svíčky a další líbezné věci, díky kterým Vánoce vždy tak hezky svítí, voní a chutnají. A "jen pro tento den" vznikne i unikátní betlém, va kterém si vedle nezbytných rekvizit "zahrají" i zvířátka z Babiččina dvorečku.

Vánoce jsou časem rozjímání - nad dlouhou historií rodu Bubnů a klikatou cestou, kterou doudlebský zámek od roku 1590 urazil, můžete rozjímat během dvou speciálních prohlídek jinak zazimovaných interiérů. Sváteční prohlídky z průvodcem začnou v 11:00 a ve 14:00 hod.

Vánoce jsou časem hudby - jedním z nejlepších způsobů, jak slavit narození Ježíška, je muzika a zpěv. Koncerty budou letos hned dva: v 10:30 hod. vystoupí doudlebský sboreček Sluníčko, a ve 13:30 si s námi můžete zazpívat nejznámější české koledy.

A jelikož Vánoce jsou taktéž svátkem klidu a pohody, přijďte si odpočinout do naší zámecké kavárny, která bude vánočně vonět punčem a svátečně znít praskajícím krbovým dřevem.

Tak šťastné a veselé - Vánoce i trhy!

001