Foto

Blues koncert: David Evans (USA)

20/05/16

Foto

V neděli 22. 5. přivítáme v Doudlebách významnou osobnost tradičního amerického blues, muzikanta a zpěváka Davida Evanse. Na zámku se představí v rámci svého českého turné.



Milovník autentického mississippského blues, lektor, spisovatel, sběratel a propagátor tradiční hudby, hudební kolega mnoha proslulých muzikantů, držitel prestižní Blues Grammy 2003, autor, kytarista a zpěvák, to vše (a ještě něco navíc) je prof. David Evans, který nám 22. května přiveze do Doudleb pořádnou porci pravého blues "přímo od pramene".

Kdysi začínál hrát s Al Wilsonem, později členem slavných Canned Heat, rád kromě skládání také vyhledává a natáčí poslední originální bluesmany z amerického Jihu, o své hudební vášni také s gustem píše články i knihy, přednáší na univerzitách v Německu a USA a sám je aktivním muzikantem se zkušenostmi s hraním takřka po celém světě.

"Je to něco jako kdyby Jiří Černý byl ještě ke všemu výtečný muzikant a vydával desky," píší o Evansovi nadšení novináři před jeho letošním českým klubovým turné. Nejsme sice klub, ale věříme, že i zámecké prostředí může být (a bude) vhodným místem pro pravověrný bluesový koncert.

Větříme nevšední zážitek. Nenechte si ho ujít! Začínáme v 19:00 hod.

*

Rozhovor s Davidem Evansem: Muzikus

PS. Dalším koncertem u nás bude vystoupení písničkáře JAROSLAVA HUTKY v pátek 24. června 2016.

001002003