Foto

Promenáda v kloboucích potřetí

07/07/16

Foto

Držte si klobouky a nechte na hlavě! Oblíbená Promenáda, na které se pokrývkám hlavy meze nekladou, se do třetice uskuteční v neděli 10. 7. ve 14:00 hod. Start opět u nás na zámku, cílem tradičně Potštejn. A pozor, klobouková vycházka je opět soutěžní (a trasa jako obvykle nebude bez překvapení).

S nápadem na speciální kloboučnickou Promenádu přišli před dvěma lety manželé Nováčkovi ze zámku Potštejn. A pomalu ale jistě se nám z původně jednorázové akce stává hezká tradice. V pořádku. Těšíme se tudíž na velké a ještě větší, pestré a ještě pestřejší a všelijaké a ještě rozmanitější pokrývky dámských i pánských hlav (a nebojte, bereme i modely opravdu hodně odvážné).

Ze zámku v Doudlebách se ve 14:00 vydáme přes Záměl do Potštejna. V zámělském hostinci U Karla IV. nastane občerstovací pauza s překvapením, v Potštejně na zámku pak proběhne vyhodnocení klobouků, výdej odměn a samozřejmě i nezbytná společná památeční fotografie.

Během obou předchozích ročníků byla nejčastějším tématem domnělá (či reálná?) přítomnost samotné anglické královny Alžběty II. Vzhledem k výsledkům nedávného britského hlasování je velmi pravděpodobné, že před zachmuřeným Londýnem dá čiperná panovnice přednost pohostinným a vlídným Doudlebám. Více zatím prozradit nesmíme.

Inu, kdo se dostaví, sám se přesvědčí.
Na viděnou a ---- klobouky s sebou!

001002003004005006