Foto

Jiří Černý a 60. léta v Británii

10/08/16

Foto

Šedesátky na Ostrovech, to nebyli pouze Beatles. Řada kapel zdá se zůstala v jejich pomyslném stínu, ale naštěstí ne tak docela. Jak dobrá hudba se tehdy v Británii hrála, to ví nejlépe kritik a publicista Jiří Černý, který se právě této éře bude věnovat ve středu 7. září 2016 u nás v sýpce.

Není sporu o tom, že slavná čtyřka z Liverpoolu hudební scéně ve své době dominovala. Vznikala však i spousta další muziky, která stojí za připomenutí. Stačí zmínit jména jako Cream, Animals, Kinks, Procol Harum, Small Faces, The Who, Yardbirds nebo Manfred Mann a hned je jasno, že v Británii v 60. letech to žilo pořádně.

Jiří Černý, přední hudební kritik, publicista a rozhlasový moderátor nám jezdí do Doudleb připomínat velikány domácí i světové hudby vcelku pravidelně. Strávili jsme s ním večer na téma Leonard Cohen, Zuzana Navarová, zavzpomínali na dřevní doby rock'n'rollu, na Pavla Bobka i Waldemara Matušku.

Tentokrát prostor zrekonstruované sýpky rozezní tóny rockové, popovější i bluesové a cca na hodinku a půl se prostřednictvím ukázek i zasvěceného komentáře přeneseme do Velké Británie 60. let. Jasně, Beatles byli sice králové, ale kdo další se pral o své místo na hudebním slunci? Přijďte zjistit, zavzpomínat nebo objevit ve středu 7. 9. od 18:00 hod.

Více info o JČ:
www.nacerno.cz
www.jiri-cerny.wbs.cz

Jedna za všechny:
Procol Harum - A Whiter Shade of Pale

001