Foto

Muzeum a Dvoreček pouze do 29. 9.

27/09/16

Foto

Hlásíme, že možnost navštívit Přírodovědné muzeum a Babiččin dvoreček máte letos již pouze do pátku 29. září. Poté se exponáty i zvířátka začnou připravovat na (pod)zimní spánek. Pro veřejnost budou obě atrakce zpřístupněny opět na jaře, přesněji v dubnu 2017. S jednou jedinou výjimkou: Muzeum i Dvoreček vám své brány naposledy otevřou ještě v rámci Farmářských trhů v neděli 16. října.


Babiččin dvoreček

Zámecká mini-zoo hospodářských zvířat, která již dnešní děti často ani nemají šanci spatřit na vlastní oči. Kravičky, slepice, husy, kozy, králící, prasátka, dokonce i oslíci.... plus jejich mláďátka. To vše pěkně zblízka,
v útulném prostředí hned vedle zámecké sýpky. Vstup zdarma.

Ukázková časosběrná fotogalerie TADY.

Muzeum přírodovědy

Unikátní sbírky, vzácné exponáty, největší soukromé muzeum svého druhu v ČR. Od nerostů přes hmyz a brouky až třeba po motýly či ukázky lesní zvěře a ptactva v rámci speciálního diorama, včetně zvukových efektů. Součástí expozice je i instalace Rok na vsi, která byla vytvořena z kukuřičného šustí speciálně pro doudlebský zámek. Vstupné mírné, lákadel přehršel. To vše v prvním patře zrekonstruované sýpky.

Několik fotografií z muzea najdete ZDE.