Foto

Říjnové trhy dušičkové, psí, bluesové

10/10/16

Foto

Na "psí počasí" je ještě času dost, ale v neděli 16. 10. se na tradičních trzích bude kromě hlasů lidských ozývat i štěkání pejsků. Jednou z atrakcí totiž bude tzv. Psí den. Máme toho však připraveného mnohem více. Dokonce bude i koncert! Začínáme v 9:00 hodin.

Po delší době se "farmářské neděle" zúčastní naši kolegové ze Sdružení SPLAV. Pro návštěvníky zámeckých trhů, které nám již stabilně zdobí polovinu kalendářního měsíce, si připravili speciální "Psí den". V areálu komunitní zahrady tak budete mít možnost vidět ukázky canisterapie, výcviku psů (agility trénink), na místě budou různé psí hlavolamy, dozvíte se užitečné tipy týkající se správné psí výživy, pro děti zde bude hrací koutek a pro všechny chutné občerstvení (to tedy samozřejmě "nepsí"!).

Sortiment stánků v okolí zámku nabídne mimo jiné různé podzimní, dušičkové i vánoční dekorace. Pěstitelé, výrobci a farmáři se opět postarají, aby lákadel a zajímavostí bylo na místě pro všechny přehršel. No a my se postaráme, aby ani zámek nezůstal v nabídce pozadu: výjimečně bude v neděli otevřeno Přírodovědné muzeum, na jeden den zpřístupníme i jinak už pomalu se zazimovávající Babiččin dvoreček, na prohlídku interiérů vás v každou celou hodinu pozve tým našich zkušených průvodkyň a průvodců, a na něco dobrého na zub i na zahřátí vás pozve zámecká kavárna.

Na závěr říjnových trhů pak přivítáme vzácné hosty: slovenští muzikanti ERICH BOBOŠ PROCHÁZKA a MAREK WOLF se představí od 15:00 v prostoru zámecké sýpky (případně v kavárně, uvidíme, kde to bude příhodnější). Čekejte to nejlepší blues od srdce v osobitém podání zkušených interpretů, kterým skládá poklony domácí i zahraniční kritika. Těšit se můžete na dřevní standardy i zbrusu nové kompozice z jejich nejnovějšího alba Conversion. Dvoukrká kytara, foukací harmonika a ten správný bluesový hlas. Tohle bude zdravý. Více ZDE.

V neděli 16. října na viděnou. Ať žije podzim, ať žijou pejsci i jejich lidé a ať zní blues na plné pecky! Na viděnou! :)

001002003