Foto

Svatomartinské trhy: pijte, hodujte, radujte se!

15/11/16

Foto

V neděli 20. 11. se těšíme na vše, co ke správné martinské oslavě patří: dobré jídlo, dobré pití, dobré zboží a dobří lidé. Plus: speciální prohlídky interiérů a prodej živých hus! Začínáme v 9:00 hod.


Na bílém koni k nám zřejmě sv. Martin ještě nedorazí, ale kdo zcela jistě dorazí, jsou trhovci, pěstitelé, výrobci a řemeslníci. Listopadové farmářské trhy budou ve znamení všech dobrých věcí, kterými se sluší sv. Martina (i zpětně) uctít.

Občerstvení, pohoštění a pochutiny budou především tématické: v nabídce nebude chybět svatomartinské víno nebo (živé!!) husy. Přírodovědné muzeum bude sice
z technických důvodů zavřeno, ale otevřeme zámecké interiéry, a to v rámci dvou speciálních komentovaných prohlídek v 11 a 14 hodin.

Zahřát se v mezičase můžete v kavárně u plápolajícího krbu a pro čtenáře a fanoušky historie máme dobrou zprávu: kromě dobrot a nejlepší kávy v okolí zde nabízíme ne jednu, ale hned dvě knížky s bubnovskou tématikou - memoáry Vzpomínání od paní Eleonory Dujkové roz. Bubna-Litic a čerstvě pokřtěnou monografii od Ladislava Mička s názvem Jan z Bubna, válečník a diplomat.

Svatomartinské farmářské trhy zámecké se těší na vaši návštěvu v neděli 20. listopadu od 9:00 do 15:00 hodin.

001