Foto

Jiří Černý: Petr Kalandra

31/05/17

Foto

Přední publicista, moderátor a člověk s famózním kulturním rozhledem Jiří Černý opět zavítá do Doudleb, aby ve středu 31. 5. od 18:00 zavzpomínal na bluesmana Petra Kalandru.



Jiří Černý se k nám na zámek pravidelně vrací a pokaždé je to událost. Po pořadech o Leonardu Cohenovi, Zuzce Navarové, Waldemarovi Matuškovi nebo britských rockerech 60. let tentokrát připomene přední osobnost domácí (nejen) bluesové scény - legendárního Petra Kalandru.

Kytarista, skladatel a výtečný hráč na "foukačku" hrál mj. s Marsyas, ASPM Jana Spáleného nebo s kapelou Blues Session, během své kariéry ale spolupracoval s takovými esy, jako je např. Jan Hrubý, Vladimír Merta nebo Vladimír Mišík.

Přijďte zavzpomínat na Petra, jednoho z našich nejlepších bluesmanů a zároveň člověka, který všem fanouškům i kolegům muzikantům stále citelně chybí. Díky erudici Jiřího Černého se můžete dozvědět stěžejní i méně známá fakta z Kalandrova života a tvorby, ale především poslechnout si výběr skladeb, na kterých se podílel a které ani trochu nestárnou. Spíše zrají jako to nejlepší víno. A tak to má (nejen v blues) být.

Zámecká sýpka, středa 31. 5. 2017, 18:00 hodin.

001