Foto

Speciální prohlídka s Petrem Dujkou!

15/06/18

Foto

Čas od času přichystáme pro návštěvníky zámku něco extra. A tento okamžik nastane opět v neděli 17. 6. Přesně v 15:00 hodin vás zámkem provede syn paní Eleonory, přímý potomek rodu Bubna-Litic a aktuální správce zámku Doudleby, pan Petr Dujka. A bude u toho i Česká televize.

Prohlídky interiérů jsou u návštěvníků Doudleb oblíbené. Často se diví, jak těch 55 minut krásně uběhlo a mnozí se během sezony opět vracejí, aby si zámek prošli znovu. Jsou však prohlídky, které se od těch "standardně vynikajících" liší. Je-li příležitost, jsou třeba uzpůsobeny dětem a během průzkumu sálů pak zazní řada hádanek, příhod a soutěžních otázek (správná odpověď je samozřejmě za bonbon, jak jinak). Nebo se může stát, že na vás tu a tam čeká v sále za stolem nebo u dveří historická postava, případně zní chodbami libá hudba. To jsme zažili například o Vánocích. Anebo máte štěstí a na úvod prohlídky vás průvodce pozdraví jménem svého 17x praprapradědečka, který zámek postavil. V tom případě jste v rukou osoby nejpovolanější a provází vás přímo Petr Dujka, kterému v žilách po mamince koluje krev rodu Bubna-Litic a který o zámku ví tolik, jako málokdo.

V neděli 17. června probíhají v areálu zámku farmářské trhy. Ale zároveň probíhá i natáčení dokumentu České televize. A jelikož zvídavá kamera ČT se chce podívat i dovnitř, vezmeme štáb na prohlídku. A vy můžete být u toho.

Od soboty 16. 6. si můžete v zámecké pokladně pořídit speciální vstupenky na komentovanou prohlídku interiérů v neděli v 15:00, kdy se slova a všech klíčů od všech dveří ujme právě Petr Dujka, a to za účasti kamer České televize. Kapacita je omezena, doporučujeme tedy včasný nákup vstupenek nebo rezervaci na e-mailu INFO@ZAMEK-DOUDLEBY.CZ.

Bude to stát opravdu za to. Petr se těší již nyní a věřte, že jistě svůj výklad ozdobí o řadu vzpomínek, zajímavostí a rarit, kterých je zámek plný. A pokud zapomene, zeptejte se, zda opravdu paní Eleonora s bratrem Adamem jako malí běhali rošťácky po ochozech. :) Anebo zda ve filmu Bathory náhodou hraběnka trochu "časově" nepodvádí, když si hřeje ruce u doudlebských kachlových kamen.

Přejeme příjemný, nevšední zážitek.

Neděle 17. června 2018
15:00 hod.
Prohlídka zámeckých interiérů s Petrem Dujkou.

001