Foto

Koncert: Marien v zámecké sýpce!

19/09/18

Foto

Muzikanti z vynikající pardubické folkové kapely Marien dle svých slov rádi hrají tam, kde ještě nebyli. Což jim ve čtvrtek 20. 9. milerádi umožníme. Sraz v 18:00 hodin na sýpce.

Sedmičlenná skupina Marien patří k nejvýraznějším tvářím žánru folkové, country a trampské hudby. Věnují se akustické kytarové muzice, vícehlasému zpěvu a hrají melodické písně převážně z dílny Víti Troníčka. Přes progresivnější vítr v plachtách skupina staví na spíše na tradičních hodnotách, čímž zůstává přitažlivá pro široké věkové spektrum posluchačů. Kromě mohutných vokálů a silných písní je pro Marien typická i jedinečná koncertní energie a doslova rodinný humor.

Marien jsou trojnásobnými držiteli Porty a řady dalších ocenění, stáli u zrodu hnutí Folk žije!, vystupují na předních festivalech i vlastních koncertech po celé republice a pro svůj tradiční sound jsou také vyhledávanou doprovodnou kapelou. Spolupracují například s Pavlem Žalmanem Lohonkou a Spirituál kvintetem, doprovázeli Wabi Daňka, Honzu Nedvěda, Roberta Křesťana, Romana Horkého a další legendy české folkové scény.

V roce 2009 jim vyšlo debutové album s názvem Krajina v Tobě, druhé CD s názvem V půli cesty vyšlo v roce 2012, o dva roky později vydali třetí album Ze Skla. Jako překvapení pro fanoušky pak v minulém roce zveřejnili lehce neoficiání koncertní CD Marien - Ideon živě (záznam vydařeného výročního koncertu z listopadu roku 2016).

Jejich diskografie bude na místě samozřejmě k mání, ale především si je přijďte poslechnout naživo. Písně i průvodní slovo mezi mimi stojí za to. Máme takové dobré tušení, že jim sýpka "bude slušet". :)

Čtvrtek 20. září 2018 od 18:00 hodin.
Předprodej: e-mail knihovna@doudleby.cz nebo tel. 494 383 008.
Více info: www.marien.cz
FB událost: https://is.gd/lLZOtC

Přejeme příjemný (nejen) hudební zážitek!
Ať žije folk!

001002