Foto

Lenka Civade: život v Provence

09/10/18

Foto

Malířka, novinářka a spisovatelka žije od roku 1998 v magické francouzské Provence. Jaké to je, bydlet a tvořit v tomto krásném a inspirativním kraji? Popovídat nám o tom přijde ve čtvrtek 11. 10. v 18:00 hod. do Zrcadlového sálu.

Večer provoněný zážitky, vzpomínkami, příhodami, postřehy a zřejmě i levandulí. To a ještě mnohem více charakterizuje besedu s malířkou a spisovatelkou Lenkou Civade, která nás navštíví ve čtvrtek 11. října v 18:00 hod.

V roce 1998 se Lenka Civade přestěhovala s manželem do jeho rodné Provence, kde vlastními silami zrekonstruovali zříceninu zámku St. Quentin ve vesnici Saignon. Jejich záměrem bylo pořádat zde divadelní a taneční workshopy a setkání umělců. Od roku 2004 spolupracovala s taneční školou Choréart v Bonnieux a po obdržení diplomu z výtvarného umění na Sorbonně v roce 2009 začala spolupracovat s konzervatoří a baletním souborem Opery v Avignonu. Kromě akvarelů a pastelů provensálské krajiny je námětem jejího výtvarného projevu práce se živým modelem a zachycení pohybu při tanci.

Uspořádala řadu výstav v České republice i ve Francii (Prostějov, Praha, Bonnieux, Toulouse, Lysice, Slavonice, Paříž, Avignon, Písek, Olomouc atd.). Její díla jsou zastoupena v soukromých sbírkách v Austrálii, USA, Německu, Velké Británii, Belgii, Francii a České republice. Kromě knih a románů v češtině i francouzštině píše fejetony a glosy pro Český rozhlas, příležitostně také publikuje články v dvouměsíčníku Ateliér.

Těšíme se na ni i na vás v Zdracdlovém sále.

Akce se koná ve spolupráci s Kluturní komisí městyse Doudleby nad Orlicí.
Vstupné je 50 Kč.

Více info: www.lenka-civade.com

001