Foto

Jiří Černý o Haně Hegerové

01/09/19

Foto

Hudební publicista, redaktor a muž širokého rozhledu i vkusu představí tentokrát vzácnou osobnost: zpěvačku Hanu Hegerovou. Stane se tak ve čtvrtek 5. 9. od 18:00 hod.

Poslechový pořad Jiřího Černého skýtá vždy příslib příjemného (ale i poučného) večera. Měli jsme tu čest přivítat pana Jiřího v Doudlebách již několikrát a pokaždé to byl zážitek.

Mezi osobnosti, které zde hudebními ukázkami i slovem představuje, bude co nevidět patřit i "nekorunovaná královna československého šansonu" Hana Hegerová. Právě jí a její bohaté kariéře bude totiž zářijové setkání s Jiřím Černým věnováno.

Nebýt událostí srpna 68, možná by dnes paní Hanu znal celý svět. Její věhlas se tehdy šířil rychle, zahraniční kritici ji častovali přídomky jako "Edith Piaf z Prahy" nebo "Velká dáma šansonu", s nadšeným ohlasem vystoupila v legendární pařížské Olympii či na světové výstavě v Montrealu.

Co vše tomuto období předcházelo i jaká byla umělecká dráha Hany Hegerové v dalších dekádách, bude předmětem povídání (a poslouchání) ve čtvrtek 5. září od 18:00 v sále zámecké sýpky. Mimochodem, Jiří Černý se podílel např. na výběru písní pro bilanční kompilaci Hany Hegerové Ohlédnutí. Jste tudíž -- ostatně jako vždy -- v nejlepších rukou.

Přejeme příjemný zážitek!

001