Foto

Farmářské a řemeslné trhy

13/08/19

Foto

Řízná hudba, historický šerm i tradiční řemesla, to vše nabídnou srpnové farmářské zámecké trhy v neděli 18. 8. od 9:00 hod.

Z celoroční "tržní" návštěvnické statistiky vyplývá, že v sprnu tu míváme vždy jednu z nejhojnějších účastí. Jedním z důvodů je, že právě v tomto termínu k nám kromě farmářů, pěstitelů, výrobců a prodejců ve větší míře pokaždé zavítají i zástupci tradičních řemesel. Letos tomu nebude jinak, těšit se tak můžete např. na kováře, dráteníka nebo brousíře nožů a nůžek.

K ukázkám řemesel zároveň patří i pořádná muzika! V doprovodném programu nebude chybět harmonikář Míra (uslyšíte ho v 10:00 hod.) a oblíbená Vamberecká dechovka (ta spustí ve 13:00).

A aby toho nebylo málo, skupina historického šermu REGO předvede své umění v 10:30 hod. Doporučujeme tudíž s návštěvou zámeckého areálu příliš neotálet. Kdo dřív přijde, ten víc vidí (a slyší).

A když už tu budete, zváni jste samozřejmě i na prohlídku zámeckých interiérů (pozn. naši letošní průvodci sklízejí jen samou chválu!), inspekci zvířátek v Babiččině dvorečku (máme nová selátka, jehňátka i telátka. A viděli jste už naše oslí sestry?) či průzkum Muzea přírodovědy (s unikátním Rokem na vsi a rozsáhlým lesním diorama --- schválně, zda poznáte všechna zvířátka našich lesů).

Těšíme se na vás. Bude tu mumraj, přesně tak, jak to máme rádi.
Neděle 18. srpna 2019, od 9:00 do 15:00 hodin.

Na viděnou!

001