Foto

Josef Pepson Snětivý: Místa zrychleného tepu

10/10/19

Foto

Spisovatel a hudebník Josef Pepson Snětivý v pořadu, který poutavou formou představuje ukryté památky a zajímavosti našeho kraje. Úterý 15. 10. od 18:00 hod., v bývalé zámecké konírně.

Josefa Pepsona Snětivého je vždy radost na zámku přivítat. Významně se podílel mimo jiné na vydání a distribuci obou edic memoárů paní Eleonory Dujkové jménem "Vzpomínání", slovem i hudbou doprovodil také setkání s panem Miloněm Čepelkou v roce 2013 a nyní se představí v novém formátu a zároveň také v novém prostoru. Podvečer s názvem Místa zrychleného tepu se totiž odehraje v nově otevřeném sále bývalé zámecké konírny (situované v komplexu hospodářských budov napravo od zámecké brány).

Název pořadu navazuje na stejnojmennou knížku, kterou spolu s kolegou Otomarem Dvořákem uvedl Josef v život minulý rok. Zaměřili se tematicky na "skryté krásy" naší vlasti, tedy místa, která stojí za pozornost, avšak nejsou zcela v popředí zájmu a často je nezbytné je pečlivě hledat, objevovat, odkrývat.

S ohledem na místo konání úterního setkání se povídání bude soustředit především na zajímavosti, unikátnosti a pamětihodnosti našeho kraje a regionu. A jelikož je Josef vpravdě renesančním člověkem, samozřejmě vezme s sebou i svůj saxofon. Těšit se tak můžete na mluvené slovo i libé tóny, které doplní i drobné občerstvení.

Akce je pořádána ve spolupráci s Městskou knihovnou Douleby nad Orlicí, vstupné je dobrovolné, dotazy na protagonistu povoleny, ba doporučeny. A autogramiáda výše zmíněné knihy (případně i dalších autorských titulů) jest více než pravděpodobná.

Těšíme se v úterý 15. 10. v 18:00 na viděnou (a slyšenou), s Josefem Pepsonem Snětivým i s vámi!

001