Foto

Vánoce na zámku 2019

20/11/19

Foto

Do třetice všeho dobrého. V neděli 15. 12. náš zámek opět ožije příběhem Břéti a jeho přátel v podání Divadla Apropos. Vzhledem ke zvýšenému zájmu o účast doporučujeme včasnou rezervaci!

Možná už ten příběh znáte, možná jste ho viděli, možná ho u nás prožil někdo z vašich známých: Břéťovi je líto, že kvůli nemoci zameškal Mikuláše. Jeho kamarádi ho však přijdou potěšit a překvapí ho mikulášskou nadílkou. Kouzlem se poté všichni přenesou do dávných časů a prožijí Vánoce jako za časů našich prapraprababiček...

Během hodiny a půl si projdete vánočně vyzdobené zámecké interiéry, setkáte se s více než desítkou kostýmovaných postav a vychutnáte si atmosféru pravých zámeckých Vánoc. Po cestě potkáte třeba tajemnou Lucii, pan učitel vás naučí koledy, papá Liebich se pochlubí s naprostou novinkou - vánočním stromkem, který právě do Čech přivezl, kuchařka s Břéťovou prapraprababičkou Anastázií připraví štědrovečerní večeři a po nadílce se společně vydáte na kousek půlnoční mše za zvuku zámeckých varhan.

A abyste si s sebou kromě zážitku odnesli i něco na památku, vyrobí si každý z vás v zámeckých dílničkách malou ozdobu na stromeček.

*

"Vánoce na zámku" jsme měli možnost zažít již loni a předloni, zájem návštěvníků byl vždy enormní, velmi tudíž doporučujeme předběžnou rezervaci termínu - viz kontakty na webu akce (ZDE).

V neděli 15. 12., kdy budou v zámeckém areálu probíhat i Adventní farmářské trhy, se představení uskuteční proveřejnost, a to v termínech dopoledních (od 10:00, 10:20, 10:40 a 11:00) a odpoledních (od 14:20, 14:40, 15:00 a 15:20). Pozor, kapacita každého "turnusu" je omezena.
Školní kolektivy mohou tuto edukativní a interaktivní pohádku vidět od středy 11. 12. do úterý 17. 12. Opět prosíme o včasnou rezervaci termínu. Info: https://www.vanocenazamku.com/pro-skoly

*

Přijďte potěšit Břéťu, dozvědět se něco nového a okusit opravdové Vánoce na zámku. My se těšíme už nyní.

001002