Foto

Beseda s Petrem Dujkou v Hradci Králové

22/11/19

Foto

Hostem besedy Biskupství královehradeckého o minulosti a přítomnosti českých šlechtických rodů bude Petr Dujka, přímý potomek rodu Bubna-Litic. Zveme do Hradce Králové, v pátek 13. 12.

Beseda s Petrem Dujkou z rodu Bubna-Litic uzavře letošní řadu besed s názvem Minulost a přítomnost českých šlechtických rodů, které pořádá královehradecká diecéze. Setkání bylo původně plánováno na 12. prosince, z technických důvodů se však uskuteční o den později, tedy v pátek 13. prosince v 18 hodin v sále Balbínka Nového Adalbertina.

Tématem povídání s Petrem Dujkou, kterého jste mimochodem v poslední době mohli vidět v televizním seriálu Modrá krev (link ZDE) bude barvitá a bohatá historie jeho rodu, jehož zakladatel Heřman z Bubna stál dle legendy u zrodu našeho státního znaku, Ferdinand Bubna byl jedním z nejschopnějších Napoleonových generálů a Mikuláš Bubna (tatínek paní Eleonory) byl ministrem v odbojové protektorátní vládě generála Aloise Eliáše. A jak podotýká web pořadatele, "jistě bude řeč i o přítomnosti…".

Termín: pátek 13. prosince 2019 v 18:00 hod.

Adresa místa konání:
přednáškový sál Balbínka, Nové Adalbertinum, Velké náměstí 32, Hradec Králové
(mapa: https://is.gd/kcH926)

Pořádá Biskupství královehradecké (web)