Foto

Muzeum - vernisáž nové expozice

08/07/20

Foto

V pátek 10. 7. jste srdečně zváni na vernisáž rozšířené expozice Muzea přírodovědy a venkova. Představíme vám nový koncept (který se zrcadlí i v upřesněném názvu muzea) a nové i staronové exponáty. Drobné občerstvení je zajištěno, s komentovanou prohlídkou se počítá. V 17:00 sraz na sýpce! 

Muzeum prošlo v zimě a během jara razantní proměnou, kromě vzácných přírodovědných exponátů, lesního diorama či unikátního Roku na vsi nově vystavujeme i historické předměty spojené s venkovem a zemědělstvím, ale také autentické předměty ze zámecké historie či připomínky dávných řemesel.

V pátek 10. července v 17 hodin vás zveme na slavnostní vernisáž a komentovanou prohlídku muzea. Rozšířenou expozici představí pan Petr Dujka, přímý potomek rodu Bubna-Litic a současný správce zámku, ale také duchovní otec původního Muzea přírodovědy i jeho aktuální podoby. 

Zámecká sýpka je situována přímo v areálu, nalevo od hlavního vstupu do zámku. Malou fotografickou ochutnávku muzea (které najdete v prvním patře sýpky) nabízí například tento článek.

Na viděnou!      

001