Foto

Hot Tamales Trio Live: To pravé letní blues

23/07/20

Foto

Polští Hot Tamales Trio jsou v Čechách častými hosty a stejně jako my mají radost, že už se opět může cestovat a hrát. Přelom prázdnin vám zpříjemní svojí směsicí blues, jazzu a dalších stylů v neděli 2. 8. od 19 hod.

Hot Tamales Trio patří na polské bluesové scéně k objevům posledních let. Skupina zastupovala svoji domovinu i na celoevropské bluesové soutěži v Dánsku a v roce 2018 získala cenu diváků v mezinárodní soutěži Blues Aperitiv v Šumperku, díky čemuž si tamtéž zahráli na prestižním festivalu Blues Alive. O rok později se do Čech vrátili na regulerní turné, na které (díky příznivé situaci) navazují aktuálními letními koncerty.

Trio tvoří zpěvačka Eliza Sicińska, kytarista Grzegorz Kosowski a hráč na foukací harmoniku Łukasz Pietrzak. Všichni mají zkušenosti především z oblasti blues, ale také například z country, jazzu a dalších stylů. Velký důraz kladou na texty písní, což zpěvačka Eliza podtrhává slovy: „Pokouším se zachytit své pocity a nabídnout to, co cítím, našemu publiku. Hudba je pro mne prostředkem komunikace s ostatními lidmi.“

Důkaz, že hudba je opravdu mezinárodním jazykem podá kapela, která střídá romanticky libozvučnou polštinu s malebně bluesovou angličtinou, mimo jiné i v Doudlebách. V sále zámecké sýpky svůj koncert odstartují v neděli 2. srpna v 19 hodin. Předprodej a rezervace vstupenek na e-mailu knihovna@doudleby.cz a tel. 494 383 008.

A zde malá ochutnávka - koncert Hot Tamales pro Český rozhlas Olomouc (video, říjen 2018)

001