Foto

Honza Hrubý Trio Live!

25/08/20

Foto

Ve středu 26. 8. přivítáme další hudební legendu: Jan Hrubý je se svými houslemi pevně vepsán do dějin československého bigbítu. V průřezu jeho bohatou kariérou ho podpoří kytarista a klávesák Ondra Fencl a fenomenální hráč na keltskou harfu Sean Barry. Zámecká sýpka, 18:00 hod.   

Když houslový mág Jan Hrubý slavil nedávno velkým koncertem v Paláci Akropolis kulaté životní jubileum, mezi hudebními gratulanty se to slavnými jmény jen hemžilo. A není divu. Legendární houslista totiž v české a československé muzice zanechal (a zanechává!) stopu doslova hrubě nesmazatelnou.

V Doudlebách ho přivítáme v akustickém triu se zpěvákem, klávesistou a kytaristou Ondřejem Fenclem (mj. Luboš Pospíšil, Marsyas, Vladimír Merta, Hromosvod, Schodiště...) a mistrem keltské harfy Seanem Barrym (mj. Lenka Filipová, často však hostuje i s Kukulínem).  

Smyčcový matador českého bigbítu nabídne průřez svojí kariérou, a to stylově, formálně i geograficky. Těšit se můžete na vokály i instrumentálky, symbolicky zamáváme Mertovi i Mišíkovi, trochu se bude skládat poklona slavným songům ze světa, trochu improvizovat a Sean spolu s Janem vystřihnou i několik pravých irských balad, silných jako panák dobré tamní whiskey.  

Jako návnadu si můžete připomenout atmosféru zmíněného koncertu na počest muzikanta, kterému "sice už je 70, ale na pódiu je stejně pořád jako kluk". Záznam najdete na YouTube (ZDE).  

A naživo mu přijďte zatleskat ve středu 26. srpna do sálu v zámecké sýpce. Začínáme v 18 hodin, vstupné je rovných 200 a více info získáte na e-mailu knihovna@doudleby.cz nebo tel. 494 383 008.