Foto

Rangers/Plavci na sýpce oslaví 55 let

01/09/20

Foto

Legendární Plavci (aneb Rangers, poté Plavci a poté opět Rangers) si sérií koncertů s podtitulem Příběh kapely připomínají svoji bohatou historii i stále pokračující kariéru. Ve čtvrtek 3. 9. je v 18 hod. přivítáme v sále zámecké sýpky.

Jedna z nejznámějších skupin v historii československého folku a country slaví letos 55 let od svého založení. Ve svém žánru se stali pravověrnou legendou, mnohé jejich písničky zlidověly, řada lidí má se skladbami Plavců (či Rangers) spojeny významné životní události a vzpomínky. Není divu, že Colorado, Pole s bavlnou či Vysočinu si na výročních koncertech prozpěvuje hned několik generací příznivců kapely současně.

Všechny největší hity uslyšíte seřazené chronologicky a zasazené do tehdy aktuálních, pro kapelu důležitých situací a příběhů. Ukázky z raritní dokumentární videoprojekce vás navíc provedou celou plaveckou historií. Připomenete si, jak šel čas od počátečních let, kdy s Rangers ještě hráli Tonda Hájek a Milan Dufek, až do neaktuálnější současnosti.

Mirek Řihošek, jeden ze zakládajících členů skupiny, který jako jediný u toho všeho byl, bude diváky celým pořadem provázet. Přibližně dvě hodiny tak budete moci společně zpívat a vzpomínat. Což zní jako výtečný plán na čtvrteční večer!

Předprodej vstupenek probíhá na zámku a v knihovně (270 Kč), k dispozici budou vstupenky (snad) i na místě, před koncertem (za 300 Kč).
Více informací na e-mailu knihovna@doudleby.cz a tel. 494 383 008.

Přejeme příjemný zážitek!