Foto

Farmářské trhy s vínem a divadlem

17/06/21

Foto

V neděli 20. 6. opět ožije areál zámku farmářskými trhy. Nabídku prodejců tentokrát doplní divadelní představení, degustace zámeckého vína a pro děti bude připraven dobový kolotoč. Od 9:00 na viděnou!

Krom jiného vás dále zveme na návštěvu našich zvířátek ve Dvorečku, průzkum vzácných exponátů Muzea přírodovědy a venkova v sýpce či komentované prohlídky zámeckých interiérů (v každou celou hodinu). Chybět nebudou ani stánky s občerstvením a k posezení zve i kavárna s vyhlášenou zmrzlinou.  

Co se dobrot týče, určitě se zastavte také v zámecké konírně, kde se bude po celý den prezentovat Zámecké vinařství. To vás rádo přivítá již v předvečer trhů, v sobotu 19. června od 17 hodin, kdy v konírně bude probíhat podvečerní degustace zámeckých vín s průběžným odborným výkladem vinaře Romana Kamínka.

Po dlouhé době bude součástí nedělních trhů také divadlo. Ochotníci z Potštejna vystoupí v 10 a v 11 hodin s dvoudílným představením Podorlické tradice, svátky a zvyky. Stejně jako unikátní Rok na vsi z kukuřičného šustí v našem Muzeu, i tato hra postupně "obejde" celý rok - první část se věnuje jarnímu a letnímu období, zatímco druhá - o hodinu později - připomene obyčeje, které naši předci dodržovali na podzim a v zimě.  

V neděli (a s milci vína i v sobotu) na viděnou!

001002