Foto

Doudleby po roce opět "v souznění"

12/07/21

Foto

Projekt "Šlechtická sídla v souznění" spojuje již 4. rokem historii vybraných míst s kulturním zážitkem. Společenské setkání (ozdobené večerní prohlídkou i číší vína) se po loňské úspěšné premiéře uskuteční na našem zámku v sobotu 24. 7. od 19 hodin. Hudebním hostem bude duo In Concerto.

„Cílem projektu je zdůraznit význam historických objektů, seznámit veřejnost s tím, že kulturní objekty v ČR jsou významnou součástí evropské historie – kulturního dědictví a zároveň představit jejich majitele, kteří jsou s těmito místy historicky či jinak spjati a snaží se je zpřístupňovat a udržovat pro další generace. Dalším záměrem je rozšířit nabídku klasických prohlídek hradů a zámků a dát možnost široké veřejnosti vnímat tyto prostory i jinak,“ zve na sobotní večer iniciátorka myšlenky a pořadatelka Jitka Bláhová.  

Dobrou tradicí cyklu Šlechtická sídla v souznění je i benefiční rozměr. Tentokrát bude představen a podpořen Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny. O hudební část programu se postarají členové věhlasného projektu In Concerto Jiří Škorpík a David Uličník.   

Vstupenky jsou k dispozici v kategoriích VIP (benefiční vstupenka) nebo základní vstupné (1050 Kč / 550 Kč). Součástí benefiční vstupenky je malý dárek a rezervace místa na jméno, obě kategorie pak zahrnují pozvání na číši vína před koncertem.  

Rozhovor s Jitkou Bláhovou s bližším představením projektu najdete ZDE.

UPDATE: Vstupenky na 24. 7. již nejsou k dispozici, kapacita sálu je naplněna.

001