Foto

Víno, trhy, zpěv!

14/09/21

Foto

Samé radostné události nás v nejbližší době čekají: v sobotu 18. 9. Burčákobraní v zámecké konírně, v neděli 19. 9. zámecké farmářské trhy a ve středu 22. 9. koncert Oskara Petra se vzpomínkou na legendární Marsyas. Více info v článku.

V sobotu 18. září zveme všechny milovníky dobrého a (nejen) bouřlivého vína na posezení v zámecké konírně a pod pergolou na terase. Druhý ročník Zámeckého burčákobraní začne již ve 14 hodin a pochutnat si i dozvědět se něco o vínu můžete po celý podvečer a večer. K dispozici na místě bude drobné pohoštění, víno vám rádi připravíme i s sebou.

V neděli 19. září bude víno od zámeckého vinaře i dobře vlyaděný a načasovaný burčák k mání v konírně po celý den, kdy areál zámku zaplní trhovci, prodejci a farmáři. Oblíbené zámecké farmářské trhy začnou v tradičních 9 hodin a užít si je můžete až do 15:00. Krom nabídky venkovní zveme i k průzkumu prostor vnitřních: prohlídky zámeckých interiérů začínají v každou celou, otevřené bude i Muzeum přirodovědy v sýpce. A nezapomeňte se stavit "zkontrolovat" zvířátka ve Dvorečku a užít si chvíli klidu v útulné zámecké kavárně.

Mumraj na zámku však ani po neděli na dlouho neutichne. Tóny legendárních Marsyas se rozezní na kryté venkovní terase konírny ve středu 22. 9. od 18:00 a průvodcem slavnou historií jedné z nejoriginálnějších tuzemských kapel nebude nikdo jiný, než Oskar Petr, muzikant, autor, textař, zpěvák a opravdový "hitmaker". Zdatně mu budou sekundovat doprovodní muzikanti v čele s multiinstrumentalistou Ondřejem Fenclem, kterého jsme v Doudlebách přivítali nedávno mimo jiné s Janem Hrubým. Vstupenky k dostání v zámecké pokladně a v doudlebské knihovně.

Těšíme se na vše, co nás čeká a srdečně zveme! 

001002