Foto

Oskar Petr: Vzpomínka na Marsyas

22/09/21

Foto

Muzikant, textař, hitmaker, osobnost domácí hudební scény. To vše je Oskar Petr, který spolu s přáteli přijede koncertně zavzpomínat na legendární Marsyas. Ve středu 22. 9. se na ně těšíme od 18 hodin.

Fanoušci všeho dobrého, co se v domácích hudebních vodách sedmdesátých a osmdesátých let dělo, nemohli Marsyays minout. Spolu s již zesnulým Petrem Kalandrou a (bohužel již pěvecky neaktivní) Zuzanou Michnovou patřil k zakladatelům této osobité skupiny Oskar Petr. Ten, za asistence multiinstrumentalisty Ondřeje Fencla a dalších spřízněných muzikantských přátel, čas od času oživuje repertoár Marsyas ve speciálním programu.

Základem playlistu jsou perly především z prvního období Marsyas, tedy hity jako Zmrzlinář, Dům z obilí, Dívka z plakátu, Břímě, Hrnek, Dětský šaty, Karolína nebo Větrem nech se vést, které doplňuje to nejlepší ze sólové tvorby Oskara Petra. Dojde zřejmě i na pár „kalandrovek“, ty si s bravurou sobě vlastní střihne Ondra Fencl (jinak mj. 5P Luboše Pospíšila, Vladimír Merta, Hromosvod, Schodiště, nedávno byl u nás v Doudelbách s Janem Hrubým...).

A jak vůbec k nápadu zavzpomínat na Oskarovu "alma mater" došlo? Osvětluje právě Ondřej: "Marsyas a hlavně ty písně nám všem moc chybí, takže jsme rádi, kdykoli máme možnost sejít se na pódiu alespoň s Oskarem. Bohužel už bez Zuzany Michnové, přirozeně tedy nebudeme hrát její písně, ale oskarovek je naštěstí také dost a jsou podobně krásné. Oskar navíc pěje na v životní formě, kapela krásně šlape, vícehlasy ladí… na každý koncert se moc těšíme.“

Cítíme to stejně!

Na viděnou a slyšenou ve středu 22. 9. v 18:00 v zámecké konírně.
Občerstvení zajištěno!

001