Foto

V květnu přijede Radůza! (Pozn. VYPRODÁNO!)

19/04/22

Foto

Naposledy u nás písničkářka Radůza vystoupila v roce 2017 a bylo to velké. Není divu, že o její koncert v úterý 10. 5. je obrovský zájem. AKTUALIZACE: V tuto chvíli je BEZNADĚJNĚ VYPRODÁNO, všem zájemcům se omlouváme, již nyní registrujeme desítky "náhradníků", avšak kapacita prostoru je naplněna. Děkujeme za pochopení.

Vystoupení Radůzy v září 2017 zanechalo v publiku vyprodaného sálu zámecké sýpky hluboký dojem. Jeden z důkazů (jenž je zároveň recenzí i symbolickým poděkováním) najdete dokonce přímo na našem webu, ZDE. Letošní koncert, pořádaný kulturní komisí Doudleby a místní knihovnou, je součástí zpěvaččina více než půlročního celorepublikového turné a dá se očekávat, že půjde opět o mimořádný večer.

Posluchači své oblíbené Radůze tleskají již téměř tři desetiletí. Při hraní na ulici ji v roce 1993 objevila Zuzana Navarová, se kterou o tři dny později vystoupila jako host v pražské Lucerně. Na stejném místě si o pár týdnů později zahrála i před slavnou Susanne Vega a zvěst o nové osobnosti písničkářské scény letěla všemi směry jako blesk. Za svá autorská alba obdržela několik zlatých Andělů, díky své jedinečnosti a originálním písním zaujala publikum doma i v zahraničí (např. Polsko, Francie). Nadšená fanynka lukostřelby ovládá hned několik hudebních nástrojů (už dávno to není jen "ta s akoredonem"), dalším jejím silným instrumentem je navíc její hlas, který umí hřmít, ale také (ta)jemně vyprávět dojemné příběhy.

O tom, že hudba Radůzy jde přímo od srdce a prolíná se lidskými osudy, ostatně hezky svědčí i nedávný roztomilý komentář na našem Facebooku, kde vzpomínku "na tomto koncertě jsme měli první rande" doplňuje všeříkající fotografie spokojené tříčlenné rodinky. :)

těšíme se. Na ni i na vás.
Dobrou chuť!

Radůza, 10. 5. 2022 v 18:00 hod., zámecká sýpka.

AKTUALIZACE 26. 4.: AKCE JE VYPRODANÁ, KAPACITA PROSTORU JE ZAPLNĚNA. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

001