Foto

Přijíždí Simone Reifegerste Trio!

23/08/22

Foto

Večer jemného jazzu, vynalézavého blues, špičková souhra nástrojů zdobená krásným hlasem a nakažlivou muzikálností. To vše slibuje koncert německo-českého tria, který rozezní zámeckou sýpku ve čtvrtek 25. 8. Bude to událost. Máme se nač těšit!

Simone Reifegerste se narodila v Berlíně-Neuköllnu a její život je plně zasvěcen hudbě. Když právě nestojí na pódiu a není na turné, pracuje ve studiu, nahrává, aranžuje, dokonce spolupracuje i při natáčení videoklipů. Sama ráda říká, že ještě dříve, než začala mluvit a chodit, tak začala zpívat.

Se skupinou Be Mine Or Run sbírala úspěchy po celém Německu, za album Beautiful People získala prestižní cenu německé kritiky (Deutsche Schallplattenkritik). Je zpěvačkou s unikátní barvou hlasu, který výborně pasuje nejen k jazzu, v rámci tvorby vlastního tria, ale třeba i k bluesovým náladám nahrávek Jesseho Ballarda, na kterých Simone hostuje, či k songům z repertoáru dívčího kvarteta The Shevettes, jehož je součástí.

Do Doudleb přijede Simone Reifegerste s proslulým, v Německu usazeným saxofonistou a flétnistou Joe Kučerou (v roce 2019 jsme ho na sýpce slyšeli s Janem Hrubým!) a vynikajícím klavíristou Vladimírem Strnadem. Vstupenky jsou k dispozici v pokladně zámku, rezervace na tel. 602 425 071 a na e-mailu knihovna@doudleby.cz. Koncert začíná v 18 hodin.

Čeká nás výjimečný večer se směsí výtečné hudby, která nezná hranic. Přejeme dobrou chuť!

*  

Ukázky (YouTube):

Simone Reifegerste Trio - The Moon Has Left Town  
Simone Reifegerste Trio - The Water is Wide  
Joe Kučera (feat. Simone Reifegerste) - Take a Heart 

001002003004