Foto

Na zámku v září kultura září

12/09/22

Foto

Koncerty Malina Brothers (15. 9.), 5P Luboše Pospíšila (29. 9.), trojitá herecká talk show (23. 9.) nebo výstava digitálních fotografií v parku (18. a 19. 9.). Na to vše vás srdečně zveme tento měsíc. Více info v článku. 

Vezměme to pěkně popořadě. Zámecká sýpka se těší hned na tři návštěvy:  

Malina Brothers (15. 9. od 18:00 hod.)  

Proslulé kvarteto špičkových muzikantů byste podle sluchu čekali spíše na pódiích v zámoří. Však jsou tam také jako doma. Bratři Malinové rovná se banjista Luboš (znáte z Druhé trávy), kytarista Pavel plus houslista Josef (např. kapela Jimmy Bozeman & the Lazy Pigs). Do bratrské kapely přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (mimo jiné třeba Spirituál kvintet). Společně hrají prvotřídní bluegrass s mnoha žánrovými přesahy. Spolupracovali mj. s Robertem Křesťanem, Pavlem Bobkem, Věrou Martinovou nebo Charliem McCoyem (Bob Dylan, Elvis Presley), natočili dvě řadová CD a právě představují to nejlepší ze svého repertoáru i materiál z chystaného nového alba.  

Sirény na cestách (23. 9. od 18:00 hod.)  

Sehraná trojka populárních hereček, u kterých nehrozí, že by neměly o čem vyprávět. A kdyby náhodou jedné přece jen třebas docházela nit, tak ostatní dvě ji s přehledem zase "nahodí" a ponouknou k další příhodě, další legraci, dalšímu tématu. Zkrátka, dobré věci chodí ve trojicích. Čekat můžete divočejší, nespoutanější a především necenzurovanou verzi jejich společné talk show, kterou více než rok hostil Český rozhlas Dvojka. Držte si klobouky, tyhle dámy si servítky neberou. Anebo jsou chvíle, kdy ano? Uvidíme.  

Luboš Pospíšil & 5P (29. 9. od 18:00 hod.)

Legenda československé hudební scény, rockový poeta a poetický rocker, pán s nezaměnitelným hlasem, jedinečným projevem a pořádnou porcí silných melodií. V zádech má energickou kapelu, se kterou před deseti lety (a kousek) chytil druhý dech, novou chuť do hraní i skládání a na kontě už mají tři společná alba (a jeden živák). Nové písničky se elegantně snoubí s klasikami jako Motýl Anonym, Kampa, Píši vám, Karino nebo Vzdálená tvář. Inu, tenhle vítr máme stále rádi!    

Na všechny pořady je vstupné 300 Kč, na Sirény v předprodeji zvýhodněná cena 260 Kč.
Vstupenky jsou k dostání buď v zámecké pokladně nebo na e-mailu knihovna@doudleby.cz či tel. 602 425 071.

Verill: Fotoobrazy (17. a 18. 9., od 9 do 17 hod.)

Zachytit okamžik lze tisíci způsoby. Ale nemusí se to vždy povést. Potřebujete cit. A oko. Kus štěstí. Fantazii. A někdy i výpomoc moderních technologií. Fotografa, který si říká Verill, zajímá práce s digitální fotkou, kterou dále přetváří ve svébytné "fotoobrazy". Během dvou dnů si můžete jeho tvorbu vychutnat v prostředí zámeckého parku. Živá příroda tak nabídne zajímavou konfrontaci statickým, a přesto dynamickým momentkám, které díky digitální transformaci získávají další rozměr. Vstup na výstavu je zdarma.  

Přejeme příjemné zážitky a dobrou chuť!  

001002003004005