Foto

Přijede básník kláves Roman Dragoun

30/04/23

Foto

Zásadním způsobem tvaroval kompozice skupin Progres 2 nebo Futurum, ruku k dílu přidal i ve Stromboli, magické jsou jeho kapelní i sólové koncerty, na kterých vládne poezie a čisté muzikanství, proplétání žánrových světů, to vše spojeno nezaměnitelným vokálem. Romana Dragouna přivítáme ve čtvrtek 11. 5. v 18:00 hod. Další velké jméno, další velký zážitek na obzoru!  

Roman Dragoun byl u mnoha zásadních momentů naší novodobé hudební historie, spolupracuje s celou řadou předních hudebníků, jeho sólová tvorba má rockový tah na bránu, ale je zároveň poeticky rozevlátá i duchovně prosvětlená. Často a rád zhudebňuje texty svého tatínka, malíře a básníka, přičemž sám jako svébytný zvukový výtvarník kreslí mocné tahy na klávesy či klavír.

Osobní setkání s Romanem Dragounem bývají ta, která si pamatujete dlouho. A hudební nápověda vydá za tisíc slov. Rádi proto namísto textů nabízíme několik ukázek, berte je jako optimální pozvánku na koncert ve čtvrtek 11. května v zámecké sýpce. Stín své krve...... a to přímo ze Zdroje....... nám nabídne Kronikář s iniciálami RD přesně od 18:00 hod. Dobrou chuť!

Vstupenky za 240 Kč si v předprodeji zajistíte ideálně na e-mailu knihovna@doudleby.cz nebo na tel. 602 425 071. 

Ochutnávky:

Kronikář

Stín mý krve

Zdroj

Jako dým

Otlučená srdce

Padesát.