Foto

Burčákový víkend / Víkendový burčák!

12/09/23

Foto

Réva na zámeckých vinicích zdárně dozrává a blížící se vinobraní předznamenává oblíbená pochoutka, která ke sklonku léta neomylně patří: zveme vás na čerstvý bílý burčák ze zámeckých hroznů. V sobotu 16. 9. ho můžete během dne okoštovat před zámeckou kavárnou, v neděli 17. 9. pak v rámci farmářských trhů, kdy bude našemu vínu tradičně věnován prostor bývalé konírny.

V sobotu si můžete sklenkou burčáku zkrátit čekání na prohlídku interiérů (start v každou celou hodinu, od 10:00 až do 16:00), případně se občerstvit po návštěvě Přírodovědného muzea, průzkumu unikátní expozice věnované trampingu nebo exkurzi za zvířátky do Babiččina selského dvorečku. Anebo jít jen tak kolem, zpestřit si třeba odpolední procházku.

V neděli si pak přijďte vychutnat pestrou nabídku pěstitelů, farmářů či řemeslníků a stavte se následně na sklenku burčáku v zámecké konírně, kam jste zváni na posezení jak uvnitř, tak na stinné zahrádce.

Mimochodem, Angličané burčáku říkají nejčastěji "must", což pochází z latinského "vinum mustum", neboli "mladé víno". My v tom trošku cítíme i ozvěnu slovesa "must", tedy "muset", což by znamenalo jediné: každý správný fanoušek dobrého vína zkrátka MUSÍ nějaký ten poctivý burčák ochutnat. :) O víkendu všem zájemcům s potěšením nabízíme dobrou - a hned dvojitou - příležitost.

Na zdraví!

  

001002