Foto

Říjnové trhy: burčáku není nikdy dost!

04/10/23

Foto

Je tu říjen, zámecká sezona však stále pokračuje - otevřeno máme vždy o víkendech, plus jako bonus přihodíme i státní svátek 28. 10. Ale to předbíháme. Nemáte-li ještě plány na příští neděli (15. 10.), tak vězte, že na vaše četná přání a zvídavé dotazy chystáme tentokrát na trhy burčák červený! Držte palce, snad se povede, minimálně tak jako ten minulý, vyladěný bílý millerkový. Přijďte koštnout. Budeme se těšit, na burčáček i na vás. Na zdraví!

Zámecké trhy tentokrát přivítají řemeslníky, pěstitele, farmáře a výrobce dušičkových dekorací. Zámecké interiéry zvou ke komentované prohlídce v každou celou, otevřeno bude i Muzeum přírodovědy, venkova a trampingu v sýpce. A až půjdete kolem, nezapomeňte také zajít pozdravit zvířátka do Babiččina dvorečku.

V konírně, kde jsme minulý měsíc během trhů servírovali krásně načasovaný burčák bílý, vám s radostí a s chutí nabídneme jeho červeného "bratrance". Nenechte si tuto příležitost ujít. Obecně se vinaři shodují, že burčák červený je vzácnější, je také složitější a delikátnější na přípravu. Experti se nicméně přiklánějí k názoru, že je dokonce zdraví prospěšnější než ten bílý! 

001