Foto

Martinské trhy, zámecké víno a mimořádné prohlídky

08/11/23

Foto

Rok se s rokem sešel a v neděli 12. 11. jste opět srdečně zváni na farmářské trhy ve znamení martinských specialit, dobrého vína, ale také dvou mimořádných prohlídek zámeckých interiérů (v 10 a ve 13 hod.). Začínáme s úderem deváté ranní.

Zda v sobotu přijede Martin na koni jakékoli barvy, to netušíme, snažíme se alespoň přimlouvat, aby to ještě zatím nebyla bílá. Víme však zcela jistě, že hned o den později k nám z různých koutů - ne na koních, ale na kolech (čtyřech) - přijedou farmáři, pěstitelé, výrobci, stánkaři, řemeslníci, prodejci... A že s nimi (či spíše za nimi) přijedou a přijdou příznivci všeho dobrého, ať už je to k jídlu (třeba tradiční zabíjačkové pochoutky?), k pití (svařáček? žejdlík dobrého piva? nebo kalíšek místního vína přímo od zámeckého vinaře?), k všeobecné potěše (oblečení, dekorace, koření?) a možná třeba i k Vánocům.  

Kromě pestrého sortimentu trhovců zveme zájemce i na dvě mimořádné komentované prohlídky interiérů zámku (konkrétně v 10 a ve 13 hod.). A v zámecké kavárně pro vaše pohodlí a spočinutí necháme po celý den pohostinně plápolat krb.    

Na viděnou? Na zdraví? Dobrou chuť? Pohárku zdar?
Od všeho kousek? Proč ne! 
Těšíme se 12. listopadu od 9:00.

001