Foto

Ctíce předky, sebe ctíme

22/11/15

Foto

Zveme vás na setkání s paní Eleonorou Dujkovou roz. Bubna-Litic a její dcerou Monicou Bubna-Litic v pražském Divadle U Valšů. Vyprávění a beseda se uskuteční v pondělí 23. 11. 2015 od 16:00 hodin, ve spolupráci s nadací ŽIVOT 90. Moderuje Jan Lorman.

Rodové motto se stalo názvem pořadu, ve kterém paní Eleonora zavzpomíná na svůj často nelehký život, jsme však přesvědčeni, že se vás zároveň pokusí nakazit svým neochvějným optimismem a životní silou.

Díky přítomnosti dcery Monicy se navíc dotkneme celé historie šlechtického rodu Bubna-Litic, která se píše již od 14. století. Nejstarší zmínka o rodu Bubnů mimo západní Čechy, odkud pocházejí, se váže k pražské čtvrti Bubny, konkrétně k osobě Stacha z Bubna, který byl v letech 1388-1392 purkrabím na Potštejně. Bubnové měli postupně kromě Litic v držení např. zámek v Žamberku a polovinu města Žamberka, Doudleby, Březno, Jelení, Blato, Horní Libchavy, Dolní Libchavy či Přestavlky. Členové rodu žijí v Čechách dodnes, současnou majitelkou zámku Doudleby je právě Eleonora, jako přímá dědička rodu Bubna-Litic.

Pořad, kterým bude provázet Jan Lorman, začne v pondělí 23. 11. v 16:00 hodin. Provozovatelem divadla U Valšů je sympatická a vrcholně záslužná nadace ŽIVOT 90. Více informací o místě konání najdete na tomto odkazu.

Máte-li možnost, doporučujeme si akci nenechat ujít. Stejně jako mají čtenáři tendenci držet paní Eleonoře palce během čtení jejích memoárů Vzpomínání, i osobní setkání (navíc v zajímavém prostředí) slibuje nevšední a vzácný zážitek.